Нова партида бири от FrauGruber Brewing е тук

27.04.2020

Старите ни познайници от Gundelfingen an der Donau, Бавария, Германия, ни снабдиха с нова партида пресни бири, сварени в придобиващата все по-голяма популярност пивоварна FrauGruber Brewing.

Освен добре познатите вече – лагер 24/7, едноименния Хелес и Yeast is King IPA, се сдобихме и с някои чисто нови разработки на двамата пивовари, както и с техни колаборации. Обърнете внимание, че при някои от тях са използвани нови експериментални хмелове, които също така са и особена рядкост.

Другата голяма новина от пивоварната е, че вече всичките им бири са направени с ечемик от сорт Steffi, създаден и отглеждан специално за FrauGruber, в техния регион.

Новите попълнения сред 7-те бири, които ще откриете наред с вече разпознаваемите са:

Hand of Glory DDH DIPA
Мек двойно сухо охмелен Дабъл Индийски пейл ейл (DDH DIPA), с 7.8% ABV. Вложените хмелове са от сортовете Simcoe Cryo*, Citra BBC**и Enigma.

Hop Slayer DDH DIPA
Направен съвместно с Duckpond Brewing от Gothenburg, Sweden.
Това е 8.2 % двойно сухо охмелен Дабъл Индийски пейл ейл (DDH DIPA), с вложен експериментален хмел HBC692 от производителя Hop Breeding Company, който поднася наситен букет от цитрусови, флорални и дървесни ухания. Вкусът е описан като грейпфрут, ядкови плодове, цветя, потпури, дървесина, кокос и бор. В допълнение са използвани хмеловете Mosaic BBC** и Galaxy.

Velvet Horizon
Светъл ейл, 5% ABV и вложен експериментален хмел, от производителите John Haas и Brulotte Framing в Yakima Valley, САЩ. Новата разработка хмел е с много високо съдържание на маслото Myrcene. Тук то съставлява повече от 50% от общото съдържание на масла в хмела, което допринася за освобождаване на аромати като ананас, праскова, кайсия, допълнено от мек пикантен дъх. За доразвиването на вкуса помага и австралийският хмел Vic Secret.
Този кадифен, пленяващ небцето ананасов светъл ейл, заменя вече разпознаваемия Green is Lord на тази пивоварна, което обаче не означава, че той ще бъде спрян от производство. Задължително питие за всеки любител на тропическите нотки!

Purple Haze
Purple Haze е чисто нов Индийски светъл ейл (IPA) на FrauGruber. Използван е немски благороден хмел Select, отглеждан в Spalter, който разкрива пикантни, билкови нотки в иначе бонбонения аромат на този IPA. В допълнение е вложен и хмел Mosaic BBC**.

 

* Cryo Hop – крио хмел се получава, чрез технология за обработка на хмела, при ниски температури, за да се извлече само маслото му, което е с два пъти по-интензивен и наситен аромат, и носи всички основни характеристики на хмела. Методът е разроботен е от Yakima Chief – Hopunion.
**ВВС е технология за преработка на хмел, чрез замразено изсушаване, смилане и оформянето му в пелети, с цел да се избегне оксидация и влошаване характеристиките на хмела, и за постигане на по-чист и ароматен профил. Методът е разработен от John Haas и Boston Beer Co.

ПОРЪЧАЙ ТУК

Share:

Коментари

Все още няма. Бъди първи!

Напиши ревю