Барли уайн

Барли уайн е аристократът сред ейловете. Наречен е така поради 6 – 12% алкохолно съдържание, което го доближава по-скоро до виното, отколкото до бира. Гарантирано, нито едно гроздово зърно, не е станало жертва при направата на този стил, но именно заради високите нива на алкохол, той изисква същото търпение за узряване, както е при виното. След постигане на своята задача – освобождавне на захарите, дрождите заспиват. Следва грижливо наблюдение над ферментацията, за да се подхранва маята. Това означава, че малки количества от други бирени варки биват добавяни регулярно за достигане на желаното ABV. В резултат се получава кафеникава, смело охмелена бира, с карамелен, плодов вкус, алкохолна топлина и солидна горчивина. Определено е питие за студените зимни месеци, или когато икономът Джеймс Ви сервира печена патицата, отстреляна от Вас миналата седмица.

Очаквайте скоро