Отброяваме дните до следващия фестивал за крафт бира

01.09.2021

Този път имаме новина относно предстоящи бирени вълнения - образно и буквално.
Този път ви предлагаме разказ, който тепърва ще се случи.
Plenary Council of Independent Breweries - Craft Beer Festival, Sofia
Третото, поредно издание на бутиковия крафт бирен фест - 3d Plenary Council of Independent Breweries - Craft Beer Festival е на път да се състои.
Този формат има мисия да представя нови за страната ни, но утвърдени, топ имена от европейската крафт сцена на местна почва.
Целта е българският бирен любител, не само да опита нови и различни бири от страната и Европа, но и лично да се запознае с техните създтели. Повярвайте ни, те са не по-малко ентусиазирани да срещнат вас: нова публика, вкусове, нрави и култура.
Plenary Council of Independent Breweries - Craft Beer Festival, Sofia PCIB - The Garden Brewery Plenary Council of Independent Breweries - Craft Beer Festival
В предходното издание на фестивала като безспорни любимци и хедлайнъри се откроиха Totenhopfen, Люксембург; Peninsula, Испания; Bere Noah, Румъния; както и винаги добре приветстваните ни приятели от The Garden Brewery, Хърватска  и др.
Тези пивовари, логично, ще присъстват отново на събитието, но този път с напълно нови бири и стилове.
PCIB - Totenhopfen brewery Oproer - PCIB PCIB - The garden Brewery
Миналогодишният локдаун възпрепятства повечето пивовари да сервират бирите си лично, но тази година потвърждение за лично участие дадоха 100% от тях.

Koncept Spase, Sofia Koncept Space, Sofia

Само на 25.09.21, на територията на споделеното пространство Koncept Space & White Stork Republic в столицата, най-сетне ще се запознаем с майсторите пивовари от Oproer, Нидерландия; FrauGruber, Германия и унгарците от Horizont, Feher Nyul, и Dealbreaker.

Най-вълнуващата част отново носят новите имена в листата - те са ненадминати фаворити в западните бирени среди, топ пивоварни по рейтинг и качество на бирите си. Дебют за България на своите бирени произведения ще направят: Prizm, Франция; Wicked Barrel, Румъния; Lupum, Португалия; De Moersleutel, Нидерландия и крафт сайдер Ruwet, Белгия.

Време е родните карфт фенове да научат повече за случващото се на бирената карта извън пределите на Балканите.
Pivoteka - Plenary Council of Independent Breweries - Craft Beer Festival
Ние от Пивотека, като официален дистрибутор на събитието, истински се вълнуваме от предстоящата среща.
За нас остава и приятната задача да направим така, че новите попълнения* в каталога ни от бирени изкушения да стигнат до всички вас, до всички точки на страната след премиерата им на фестивала.
* в рамките на 3d Plenary Council of Independent Breweries - Craft Beer Festival ще бъдат налични ексклузивни, наливни бири, единствено за целите на фестивала. В много редки случаи, същите бири ще бъдат налични за поръчка през сайта ни.

Както обикновено, българското участие няма да е пренебрегнато - освен домакинът Бял Щърк, най-свежите си и нови бири ще ви сервират пивоварите от Мелтум, Ловеч; Казан Артизан, София..

Стискаме палци на организаторите и техните гости, а дотогава може да следите новостите около фестивала тук

Все още билети за еднодневното събитие може да вземете тук

За подробна информация посетете официалния сайт на 3d Plenary Council of Independent Breweries - Craft Beer Festival.

Пожелаваме ви приятни финални летни дни и до наесен - с бира!

Екип ПИВОТЕКА

Share:

Коментари

Все още няма. Бъди първи!

Напиши ревю