Див ейл, отлежавал 25 месеца в дъбови бъчви.
Това е втората колаборация между Бял Щърк и Nevel - бира направена с български лимец и ферментирала с меланж от кехлибарен ръжен сезон и златиста кисела бира. Вкусът е пищен и многопластов благодарение на продължителната ферментация във френски дъбови бъчви. Ароматите са на зрели, жълти плодове като круша и праскова, които се преплитат с причудливи нотки на зрял хмел и дива мая. Тялото е плътно и кремообразно.
Описание
Стил
Кисел ейл
Постигането на киселия стил бири се дължи на бактерия, която участва в естествената ферментация на бирата – било то Lactobacillus, Acetobacter, Brettanomyces, или Рediococcus.
научи повечеПроизводител
Бял Щърк Бирена Компания
София, България, Микро пивоварна по договор. Основана през 2013. „Бял Щърк е сред пионерите на пазара на крафт бира в България. Вярваме в магията на крафт бирата, така че бъдете нащрек за изненади!“
научи повечеРевюта от клиенти
04.01.2024, 09:49