Сухо охмелена Вайс бира, в стил Hopfenweisse. Немски Вайс, където все още присъстват ароматите на онези типични естерни бананови и фенолни нотки карамфил, но има и силен хмелов аромат.
Описание
Стил
Вайс
Приготвя се от съотношение 50 на 50 ечемичен и пшеничен малц. Специални дрожди се използват за ферментацията, които обуславят банановите или пикантни нотки на вкуса й. Вайсът, обикновено е със слаба горчивина и висока карбонизация.
научи повечеПроизводител
Пивоварна Кърпачево
Дружество създадено през 2021 г., с амбиция да изгради собствена микро-пивоварна в село Кърпачево. Понастоящем е микро пивоварна по договор към Пивоварна Мелтум, Ловеч.
научи повечеРевюта от клиенти
Все още няма. Бъди първи!