Крафт бирен фест V4 - празника на независимите

13.09.2022

По традиция, вече можем да я категоризираме като такава, в края на месец септември се случва най-пъстрия събор на независимите занаятчийски пивоварни от България и Европа.
Какво да очаквате от четвъртото издание на 4th PCIB - Craft Beer Festival - 17.09.22 освен че ще се поздравим за празника на София, Вяра, Надежда, Любов?

Както винаги организаторите в лицето на Koncept Space, White Stork Republic и White Stork Brewery - Пивоварна Бял Щърк канят нови имена от сцената на тежкия крафт в Европа.
Хедлайнъри тази година ще бъдат пивоварите и техните бири от: Malmo, Швеция; Nepomucen, Полша; Jungle Juice, Италия; Dois Corvos, Португалия; Sibeeria, Чехия; Mad Scientist, Унгария; Heist, Великобритания.

Събитието няма как да мине и без специалното участие на всеобщите любимци The Garden Brewery, Хърватия; FrauGruber, Германия, Bere Noah, Румъния, Horizont, Унгария,на чиито нови бири не можем да насмогнем.
Представителите на местна почва са Kazan Artizan, Dorst, Мелтум и основния виновник за инициативата - Бял Щърк.. Всички с палитра от свежи бири и нови рецепти.

Тази година, наред с официалния фестивал, ще се състоят поредица от съпътстващи събития под формата на ТТО (Tap Take Over) и 'meet the brewer' в едни от най-обичаните крафт локации в града:

Канаал ще приюти 6 ексклузивни бири от The Garden Brewery на 18.09, а техни лектори ще са момчетата от пивоварната;
⁃ набиращият популярност и бързо извоювал си място на крафт сцената, уют на High Five ще представи цели 4 бири на италианците Jungle Juice, на 18.09;
⁃ лоното на крафт храна-крафт бира е за ресторант Aubergine, където прелетелите най-дългата дестинация пивовари от Dois Corvos ще разкажат как да комбинираме блюдата си с бира на 14.09.
⁃ въобще не можем да се наречем скромни - новооткрития ни шоурум в София ще настани не една, а две пивоварни и техните творби - Malmo и Sibeeria. Любопитно ще бъде рамо до рамо да застанат толкова различни в традиции и култура нации. Датите са 15 и 16.09.

A great way to meet and greet craft beer legends!

Организацията тече с пълна сила до отваряне на вратите на Koncept Space в 13:00 тази събота.
Все още може да се сдобиете с билети за ивента на по-ниска цена ТУК

Както обичаме да повтаряме: "Bring your smile, we have beer!" Oчакваме да доведете настроението си, а ние ще се погрижим за благините.

• бири на представените пивоварни ще са налични онлайн, Pivoteka Craft Beer Shop, София и Pivoteka Craft Beer Mountain Base, Банско от 19.09.
• бирите представени по време на фестивала са ексклузивни стилове, налични само на събитието.

PCIB

 

До събота,

екип ПИВОТЕКА

 

Share:

Коментари

Все още няма. Бъди първи!

Напиши ревю