PCIB5 - европейски фестивал на независимите занаятчийски пивоварни

23.09.2023

За пети пореден път, бутиковият крафт бирен фест - PCIB е на път да се случи, а тази година очакваме да е още по-вълнуващ.
Форматът винаги има за цел да представя нови за страната ни, но утвърдени топ имена от европейската крафт сцена, както и специално приготвени за събитието бири на стари познайници.
Българският крафт бирен фен, не само ще да може да опита нови и различни стилове пиво от страната и Европа, но и лично да се запознае със създтелите. И тази година потвърждение за лично участие дадоха 100% от тях, със 100% ентусиазъм да срещнат вас - българската публика.

Какво да очаквате от петото издание на PCIB на 30.09.23, което ще се случи отново в и около споделеното пространство на Koncept Space & White Stork Republic в столицата?
Общо 17 пивоварни ще представят по две свои ексклузивни бири в рамките на еднодневния фестивал. Също така, ще присъстват много колаборации с гигантски, презокеански имена в правенето на крафт бира.  
Както винаги организаторите в лицето на Република Бял Щърк, Консепт спейс и наша милост Пивотека канят нови лица от сцената на тежкия крафт. Ще имате възможност да срещнете за пръв път ненадминати фаворити от западните бирени среди, топ пивоварни по рейтинг и качество на бирите си.
Дебют за България ще направят: OPHIUSSA BREWING CO(PT), BARONA BREWING CO(PT), TANKBUSTERS(PL), MAKTOOB BREWING(RO), BOTTLEHOP(BG) и проектът ZHAR PTITSA MEADERY(BG).
От дългогодишните ни познайници, отново на местна почва ще стъпят феноменалните TOTENHOPFEN(LU), любимите THE GARDEN BREWERY(HR), SIBEERIA(CZ), PENINSULA(ES), DOIS CORVOS(PT), HORIZONT(HU), NEVEL Wild Ales(NL).
Както обикновено, българското участие няма да е пренебрегнато - освен домакинът Бял Щърк с премиера на нова бира, изненади ще сервират и пивоварите от MELTUM, Ловеч, KAZAN Artizan и SHANo5, София.

И тази година, в дните около официалния фестивал ще се състоят поредица от съпътстващи събития под формата на "ТТО & meet the brewer" в едни от най-обичаните крафт локации в града:
⁃ На 28 септември Пивотека шоурум в София ще представи не една, а три пивоварни с по 2 от техните бирени еликсира - пропътувалите от най-далечната точка португалци OPHIUSSA BREWING CO, BARONA BREWING CO и DOIS CORVOS.
HIGH FIVE taproom ще приюти на крановете си цели 4 бири от чешката SIBEERIA BREWERY по време на TapTakeover на 29 септември, разбира се в присъствието на пивоварите.
Dissident Beer Shop ще е домакин на Tap Takeover за Tankbusters.Co от Полша на 1 октомври. Пивоварите Михал и Камил ще ви представят 3 ексклузивни свои бири.
⁃ Ресторант Aubergine craft beer - craft food ще организира специално меню, а сладкодумният Матиас от NEVEL Wild Ales ще разкаже как да комбинираме блюдата си със специални бири.

A great way to meet and greet craft beer legends!

Ние от Пивотека като официален дистрибутор на събитието, истински се вълнуваме от предстоящите срещи.
За нас остава и приятната задача да направим така, че новите попълнения* в бирения ни каталог да стигнат до всички вас, до всички точки на страната.
* в рамките на PCIB ще бъдат налични ексклузивни наливни бири, достъпни единствено по време фестивала.

Организацията тече с пълна сила до отваряне на вратите на Koncept Space в 13:00 на 30.09 събота.
Все още може да се сдобиете с билети за ивента на по-ниска цена тук
За подробна информация посетете официалната страница на PCIB5 тук

Bring your smile, we have beer! Oчакваме ви с настроение, а ние ще се погрижим за благините.

Екип ПИВОТЕКА

Share:

Коментари

Все още няма. Бъди първи!

Напиши ревю