Нов

Гларус Holly Night Spicy Milk Stout

България
  • Марка / Производител: Гларус Крафт Брюинг
  • Стил: Стаут
  • Цвят: Тъмна
  • Разфасовка: бутилка
  • Количество: 0.500 л.
  • IBU: 25.0 ibu
  • Алкохол: 5.0 %
  • GLRhnt02
untapped
3.55/5
2.89 лв.
за 1 брой
+
*Безплатна доставка в София на поръчки
над 25 лв.
научи повече

Описание

За празничния сезон екипът на Гларус ”Signature” ви предлага идеалната бира за добро настроение – „млечен“ стаут с подправки. Тази ароматна бира ще ви напомни за коледните пазари и домашния уют. Побързайте да я заредите.

Родината на стаута е Великобритания, а естествен родител е портърът. Заражда се като стил поради търсенето на по-силни като вкус (и по-стоплящи като алкохол) бири в сравнение с предлаганите по онова време тъмни ейлове. Днес стаутът е задължителен стил при крафт пивоварите, защото както и ИПА-та предполага много интересни комбинации и вкусове. Не е обезателно да е с висок алкохолен градус и може да се раздели на редица под-стилове, вкл млечен стаут.   

Holy Night на Гларус Крафт Брюинг е ново предложение от серията Glarus Signature: нефилтрирана бира с уникален характер и без директен аналог. В страни като САЩ и Великобритания традиционно се пускат бири специално за Коледа и ние се надяваме с това предложение да започнем такава традиция и в България.

Основата на тази бира е стаут, където сме вложили 5 вида малц и 2 вида подправки, които обикновено свързваме с коледната трапеза и греяното вино. Но както ще се уверите, тази комбинация работи отлично и за бирата. Опитайте, преди да се изчерпи!

 

Стил

Стаут

Първоначално това е по-високо алкохолен портър. След 1817г., употребата на вече известния черен малц и по-късно неговите разновидности, обуславят съвременните характеристики на този стил.

научи повече

Производител

Гларус Крафт Брюинг

Черноморието, България. Основана през 2014. "Силна, независима и малко авантюристична пивоварна, която търси и доставя продукти от далеч с целта да направим нещо ново и различно."

научи повече

Ревюта от клиенти

UNTAPPD Feed